Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - قائم مقام بنياد شهيد و امور ايثارگران گفت: امروز افتخار داريم که 167 هزار دانشجوي شاهد و ايثارگر مشغول به تحصيل هستند و راه پدران خود را ادامه مي‌دهند و انگيزه و روحيه فاتحيت خرمشهر در دانشجويان شاهد و ايثارگر متبلور است.

به گزارش « پايگاه اطلاع رساني دولت به نقل از بنياد شهيد و امور ايثارگران »، نهمين همايش تجليل از دانشجويان نمونه و ممتاز شاهد و ايثارگر دانشگاه تهران به مناسبت گراميداشت سالروز فتح خرمشهر بعدازظهر روز دوشنبه اول خرداد ماه در تالار شهيد دهشور پرديس علوم دانشگاه تهران با حضور سردار محسن انصاري قائم مقام بنياد شهيد و امور ايثارگران، محمود نيلي احمدآبادي رييس دانشگاه تهران، صميمي مديرکل بنياد شهيد و امور ايثارگران تهران بزرگ، فقيه مديرکل آموزش بنياد و روسا و مسئولين مراکز و دانشکده‌هاي دانشگاه تهران برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سردار محسن انصاري در اين همايش با گراميداشت سالروز فتح خرمشهر گفت: هيچ کس اقدام بزرگ و متهورانه جوانان عزيز کشورمان که عمليات بزرگي را براي فتح خرمشهر رقم زدند باور نمي‌کرد. صدام گفته بود که اگر نيروهاي ايراني بتوانند خرمشهر را فتح کنند کليد بصره را در اختيار ايرانيان قرار خواهم داد. آزادسازي خرمشهر عملياتي يک روزه نبود، بلکه از 10 ارديبهشت آغاز شد تا در سوم خرداد منجر به آزادي اين شهر شد.
قائم مقام بنياد شهيد و امور ايثارگران برگزاري هر همايشي در زمينه آزاد سازي خرمشهر را عامل ترويج فرهنگ ايثار و شهادت دانست و گفت: به تعبير رهبر معظم انقلاب «اين نوع از زنده نگه داشتن‌ها، فضيلتش کمتر از شهادت نيست»، عمليات بزرگ بيت المقدس توسط جواناني مانند شهيدان حسن باقري، صياد شيرازي، احمد کاظمي و حسين خرازي طراحي و اجرا شد و در نهايت منجر به حماسه اي بزرگ و ماندگار و جاودانه در تاريخ انقلاب اسلامي ايران شد.
وي با تأکيد بر اينکه فتح خرمشهر نماد مقاومت، مايه مباهات و افتخار ايرانيان در طول تاريخ است خاطرنشان کرد: 8 استان کشور در ابتداي جنگ تحميلي زير چکمه‌هاي سربازان بعثي قرار گرفت ولي در نهايت در پايان دفاع مقدس يک وجب از خاک کشور در اشغال دشمن باقي نماند و در اين مسير جواناني جان خود را و جانبازاني اعضاي بدنشان را در پيشگاه الهي تقديم کردند و با ايثار خود حماسه آفريدند.
قائم مقام بنياد شهيد و امور ايثارگران با طرح اين سؤال که به چه دليل فتح خرمشهر نماد پيروزي در دفاع مقدس و جنگ تحميلي است اظهار داشت: عمليات فتح خرمشهر نماد پيروزي در جنگ است زيرا دشمن بعثي اشغال خرمشهر را نماد شکست ايران و پيروزي ارتش خود مي‌دانست، اين عمليات تئوري پيروزي سازي را از بين برد و 5 هزار کيلومتر مربع از خاک ميهن اسلامي مان آزاد شد و ارتش بعثي مجبور شد دو هفته پس از اين عمليات از بخشي از سرزمين‌هاي اشغالي نيز عقب نشيني کند و در نهايت خرمشهر آزاد شد.
وي با بيان اينکه رزمندگان ما در جنگ نشان دادند خون بر شمشير پيروز است گفت: رزمندگان اثبات کردند ما مي‌توانيم با ابتکار، خلاقيت و مديريت جهادي و عاشورايي عمل کنيم و حماسه هاي بزرگي خلق شود و طبق فرموده امام خميني (ره) «خرمشهر را خدا آزاد کرد».
سردار انصاري با اشاره به جنگ نرم در عرصه کنوني کشور تصريح کرد: آن روز رزمندگان ما در خرمشهر براي عزت، عظمت، استقلال و بزرگي ايران مي‌جنگيدند و امروز در صحنه دفاع جنگ نرم در تمامي عرصه‌ها حضور دارند، آن روز برادران ما ايثارگرانه در صحنه نبرد به شهادت رسيدند و امروز دانشجويان همان راه را براي حفظ عزت اسلام و استقلال کشور ادامه مي‌دهند.
وي ادامه داد: آن روزها صحنه دفاع مقدس بود و امروز صحنه جهاد علمي است، آن روز رزمندگان و شهدا آينده سازي مي‌کردند و امروز دانشجويان ما آينده ساز هستند، آن روز جانبازان و ايثارگران ما آينده کشور را تضمين مي‌کردند و امروز دانشجويان در صحنه علمي کشور تضمين کننده آينده کشور هستند.
قائم مقام بنياد شهيد و امور ايثارگران با بيان اينکه وظيفه امروز دانشجويان تقويت پايه‌هاي علمي، فکري، اجتماعي، معرفتي و فرهنگي است تصريح کرد: امروز افتخار داريم که 167 هزار دانشجوي شاهد و ايثارگر مشغول به تحصيل هستند و امروز دانشگاه تهران با سابقه بالا در سطح جهاني مطرح شده است و وجود نزديک به 3500 نفر دانشجويان شاهد و ايثارگر در کشور نشان مي‌دهد که اين فرزندان شاهد و جانباز و ايثارگر راه پدران خود را ادامه مي‌دهند و امروز انگيزه و روحيه فاتحيت خرمشهر در دانشجويان شاهد و ايثارگر متبلور است.
وي افزود: نزديک به 3000 نفر از اعضاي هيئت علمي دانشگاه‌ها شاهد و ايثارگر هستند و ادامه انقلاب اسلامي و استمرار آن يقيناً نياز به روحيه رزمندگان و فاتحين خرمشهر دارد.
سردار انصاري با اشاره به برگزاري انتخابات رياست جمهوري در 29 ارديبهشت ماه گفت: هنگامي که در يک حماسه بزرگ مردمي 73 درصد از مردم حضور پيدا مي‌کنند نشان دهنده اين است که همه سرمايه‌هاي اجتماعي نظام سياسي در يک رفراندوم بزرگ مجدداً به مسئولان و شخصيت‌هاي بزرگ کشور آري گفتند و اين نگاه حاصل جاري شدن خون فاتحان خرمشهر در رگ‌هاي جامعه اسلامي است.
وي با اشاره به شرايط پيچيده منطقه و توطئه سعودي – آمريکا – صهيونستي اظهار داشت: گذر از اين شرايط روحيات فاتحان خرمشهر را مي‌طلبد و ما بايد راه شهدا را ادامه بدهيم و براي نسل جديد آن را تبيين کنيم تا ان‌شاءالله راه شهيدان انقلاب اسلامي را استمرار بخشيم.
نيلي احمدآبادي رييس دانشگاه تهران نيز در اين همايش آزادسازي خرمشهر را پيروزي يک تفکر و شعار انقلاب اسلامي ايران دانست و گفت: شهداي ما براي دفاع از خاک وطن مبارزه کردند و آرمان‌هاي ملت ايران امروز نتيجه ايثار آن از خود گذشتگان است.
وي دستاوردهاي علمي دانشگاه‌ها را يکي از نمادهاي موفقيت نظام جمهوري اسلامي ايران دانست و گفت: ايران پس از روسيه و چين، سومين کشور در پيشرفت‌هاي علمي محسوب مي‌شود و در اين راستا دانشگاه تهران نزديک به 3000 هزار مقاله در نمايه‌هاي مختلف علمي داشته و تقاضا براي ورود به دانشگاه تهران هميشه بسيار زياد بوده است.
گفتني است در پايان اين همايش توسط سردار انصاري قائم مقام بنياد و نيلي احمد آبادي رييس دانشگاه تهران از دانشجويان ممتاز و فرزندان جانباز، شاهد و ايثارگر مقطع کارشناسي، ارشد و دکتراي تخصصي با اهداي لوح تقديري مشترک از سوي حجت الاسلام والمسلمين شهيدي نماينده ولي فقيه، معاون رييس جمهوري و رييس بنياد شهيد و امور ايثارگران و نيلي احمد آبادي رييس دانشگاه تهران تقدير شد.
در مقطع کارشناسي زهرا خاکپور، رضا کرامتي نيا و زهرا منصوري، در دوره کارشناسي ارشد سميرا نادري نژاد، احمد علي رضا نژاد، بهنام الماسي و محدثه فلاح و در مقطع دکتري تخصصي صديقه احمدي فصيح، عليرضا محمدي، مجيد زارعي، صديقه دهقاني و سيد مصطفي ميرمحمدي ميبدي به عنوان دانشجويان ممتاز فرزندان جانباز، شاهد و ايثارگر معرفي شدند.
همچنين علي کلانتري حصاري و مهسا نوري در مقطع دکتري نيز به عنوان برگزيده جشنواره ملي ايثار و غلامرضا محمدي رزمنده جانباز و احسان سلطاني فر نيز در دوره دکتري به عنوان دانشجويان نمونه معرفي و تقدير شدند.


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۰۴۶۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انگیزه بارزانی از حضور در تهران؛ درخواست اقلیم کردستان از ایران چیست؟

سفر نیچروان بارزانی به تهران از آنجا اهمیت دارد که او بعد از سفر اردوغان به اقلیم و در میانه منازعه سیاسی احزاب کرد اربیل و سلیمانیه حول انتخابات پارلمان اقلیم کردستان عراق با مقامات عالی ایران دیدار کرده است. بارزانی از ایران چه انتظاراتی دارد و چگونه تهران قرار است نقش متعادل‌کننده را در کردستان عراق ایفا کند؟ گزارش خبرآنلاین را بخوانید.

به گزارش خبرآنلاین، سفر رئیس اقلیم کردستان عراق به تهران چند ماه پس از حمله موشکی سپاه به اربیل صورت می‌گیرد. تحلیلگران خاورمیانه معتقدند پس از کدورت دو طرف (تهران و اربیل) در پی حمله موشکی به اقلیم کردستان عراق، اکنون نیاز مبرمی به ارتقای روابط دوجانبه احساس می‌شود تا اقلیم کردستان عراق و جمهوری اسلامی ایران روابط خود را ترمیم کنند.

در ده سال گذشته این چهارمین سفر نچیروان بارزانی به‌عنوان یک مقام ارشد منطقه کردستان عراق، به ایران است. نیچروان بارزانی رئیس کنونی اقلیم کردستان عراق، فرزند مرحوم ادریس بارزانی و برادرزاده مسعود بارزانی رهبر حزب دموکرات کردستان عراق، مانند بسیاری از سیاستمداران کُرد، به مدت طولانی در ایران زندگی کرده و علاوه بر تسلط کامل بر زبان فارسی، شناخت قابل‌توجهی از فرهنگ و مختصات و رویکردهای سیاسی جمهوری اسلامی ایران دارد.

این سفر برای کشورمان از آنجا اهمیت دارد که مسئله حضور گروه‌های کرد مخالف ایران در مرز با عراق، همواره از مسائل مشترک بین ایران و کردستان عراق بوده است. در همین راستا ابراهیم رئیسی نیز در دیدار با بارزانی تأکید کرد: «دولت عراق و اقلیم کردستان به طور مطلق از هرگونه سوءاستفاده عناصر دشمن صهیونیستی و عناصر ضدانقلاب از خاک این منطقه علیه ایران جلوگیری به عمل‌آورند»

این موضوع نشان می‌دهد توافقات امنیتی ایران و عراق و موضوع کردهای مخالف ایران، بخش مهمی از محور مذاکرات دو طرف را تشکیل داده است. چه آنکه ابراهیم رئیسی در ادامه این دیدار «خلع سلاح کامل وعدم حضور عناصر ضدانقلاب در خاک عراق» را یک ضرورت دانست. اسفندماه سال ۱۴۰۱ دفتر نخست‌وزیر عراق و شورای‌عالی امنیت ملی ایران در بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند که دو کشور توافقی را باهدف تأمین «امنیت مرزی» امضا کردند.

انگیزه بارزانی از سفر به تهران

اما انگیزه بارزانی از سفر به تهران آن هم در شرایط فعلی منطقه، مسئله‌ای حیاتی‌تر برای کردهای عراق است که آن را قانع کرده تا بار دیگر از ایران برای حل مسئله‌ای داخلی کمک بگیرند. اما آن مسئله چیست؟ سفر بارزانی به تهران هم‌زمان با بحران انتخابات پارلمانی در اقلیم کردستان است. کمیسیون انتخابات عراق ۲۱ خردادماه را برای برگزاری انتخابات محلی اقلیم کردستان تعیین کرد، اما حزب دمکرات کردستان به رهبری بارزانی خواهان تعویق این انتخابات است.

این در حالی است که اتحادیه میهنی کردستان عراق دومین حزب قدرتمند این منطقه به رهبری بافل طالبانی (پسر جلال طالبانی) خواهان برگزاری انتخابات هستند. بافل طالبانی، تعویق انتخابات را خطرناک خوانده و گفته است باعث ضربه به نهادهای دمکراتیک منطقه می‌شود.

بافل طالبانی که شهریور سال ۱۴۰۲ به ایران سفر و با وزیر خارجه و رئیس مجلس دیدار کرده بود، مواضع نزدیکی با جمهوری اسلامی دارد و این گمانه زنی درباره انگیزه سفر بارزانی برای وساطت ایران در ماجرای بحران انتخابات پارلمانی در اقلیم کردستان را افزایش داده است. ناظران سیاسی معتقدند نچیروان بارزانی با هدف ایجاد نوعی موازنه سیاسی با طالبانی‌ها در سفر به ایران، سعی دارد روند تحولات در آستانه انتخابات اقلیم را به نفع حزب دموکرات کردستان عراق (بارزانی) تغییر دهد و سطحی از موازنه بین اربیل و سلیمانیه ایجاد کند.

این گمانه‌زنی از آنجا تقویت می‌شود که دلشاد شهاب سخنگوی ریاست اقلیم کردستان عراق در آستانه سفر نچیروان بارزانی رئیس اقلیم به تهران، به خبرگزاری «رووداو» گفته بود: «هدف رئیس اقلیم در این سفر تأکید بر آن است که اقلیم کردستان عامل تهدید برای منافع همسایگان نخواهد بود و همه نیروهای عراقی که در حال حاضر در قدرت هستند، سابقه روابط قوی با جمهوری اسلامی ایران دارند و روزگاری تشکیل حکومت در عراق از تهران انجام می‌شد و امروز هم شکی نیست که ایران قادر به کمک در بهبود روابط اربیل و بغداد است»

این در حالی است که طالبانی همکاری‌های نزدیکی با ایران بعد از قرارداد امنیتی ایران و عراق داشت و همان زمان سفر طالبانی به تهران، «احمد الهرکی» از مسئولان ارشد اتحادیه میهنی کردستان عراق به پایگاه العربی الجدید گفته بود: «سفر بافل طالبانی رئیس این حزب به تهران در ارتباط با پرونده احزاب مخالف کُرد ایرانی (گروه‌های مسلحِ تروریست) که در داخل اقلیم کردستان عراق حضور دارند، موفقیت‌آمیز بود و طالبانی نقش مهمی برای یکسره و نهایی کردن این پرونده بازی کرد.»

بحران سیاسی در اقلیم کردستان عراق

اما بحران در انتخابات پارلمانی اقلیم کردستان عراق از آنجا آغاز شد که سه ماه قبل دادگاه عالی فدرال عراق، کردستان را به چهار حوزه انتخابیه تقسیم کرد و رای به لغو کرسی‌های اقلیت‌ها در این منطقه داد. در مجلس کردستان ۱۱ کرسی به اقلیت‌های مذهبی و قومی اختصاص‌داده‌شده که همه آن‌ها از متحدان حزب آقای بارزانی هستند؛ رای جدید دادگاه فدرال عراق ممکن است باعث شود حزب دمکرات کردستان در انتخابات آینده اکثریت را از دست بدهد.

ازاین‌رو حزب دمکرات کردستان که به رای دادگاه اعتراض دارد انتخابات را تحریم کرده است. سفر نچیروان بارزانی به تهران چند روز پس از سفر او به بغداد انجام شد و اختلاف اربیل با بغداد بر سر سهمیه بودجه کردستان عراق و انتقال نفت از آن، از دیگر مسائل اختلافی اقلیم کردستان با دولت مرکزی است.

چه آنکه پیش از اتفاقات اخیر و بعد از اعلام نتایج انتخابات پارلمانی ۲۰۲۱ عراق، باوجود اینکه حزب دموکرات با مقتدی صدر وارد ائتلاف شده بود، اتحادیه میهنی به دنبال ائتلاف با نوری المالکی و دیگر شیعیان بود. او تصور می‌کرد با چنین تصمیمی می‌تواند برهم صالح از حزبش را برای دومین بار به ریاست جمهوری برساند، لیکن مخالفت سران چهارچوب هماهنگی مانع از انتصاب نماینده بافل طالبانی برای دومین دوره ریاست جمهوری شد و این مسئله انگیزه کردها برای مقاومت در برابر تصمیمات دولت مرکزی عراق را افزایش داد.

از سوی دیگر سفر رجب طیب اردوغان به اقلیم کردستان عراق که برای پیگیری چگونگی تقابل با پ‌ک‌ک و همچنین مسئله انرژی اقلیم کردستان عراق انجام شد، فشار مضاعفی را به دولت اقلیم وارد کرد تا با سرکوب نیروهای کرد مخالف دولت ترکیه موافقت کنند. برخی از این گروه‌های کردی متحد اربیل هستند و حتی برخی از آن‌ها در آزادسازی شهرها و روستاهای کردستان عراق به مبارزه با داعش پرداختند؛ بنابراین سرکوب این گروه‌ها با منافع دولت اقلیم در تضاد است. ازاین‌رو احتمالاً بارزانی در مذاکرات خود با مقامات کشورمان از ایران خواهد خواست مذاکراتی را با ترکیه برای تعدیل خواسته‌های اردوغان انجام دهد.

دیگر خبرها

  • نقاب غربی‌ها در مقابله با دانشجویان معترض افتاد
  • ورود موج جدید بارندگی ها از روز یک شنبه
  • (تصاویر) تجمع دانشجویان خارجی دانشگاه‌ علوم پزشکی تهران
  • اعتراض دانشجویان دنیا علیه جنایات اسراییل نشان از بیداری آنان است
  • طهرانچی: دانشگاهیان در یک شبکه ضدظلم، برای مبارزه با جنایات رژیم صهیونیستی دست در دست هم دهند
  • مشارکت دانشگاه‌های تهران در اجرای دوازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویی
  • انگیزه بارزانی از حضور در تهران؛ درخواست اقلیم کردستان از ایران چیست؟
  • شهدا و کودکان غزه دانشگاه‌های اروپا و آمریکا را فتح کردند
  • اوقات شرعی نوزدهم اردیبهشت ماه به افق آبادان و خرمشهر
  • در دیدار مهم امروز فرمانده کل ارتش با دانشجویان چه گذشت؟